服务热线:0354-8502668

2021年成人高考高起点英语练习题及答案(9)

来源: 编辑:硕博编辑1 发布时间:2021/7/14 11:00:41

 词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

  1. Allen _______ any good job since he came to New York City two years ago.

  A. hasn't found B. didn‘t find

  C. doesn't find D. hadn‘t found

  2.“Let me _______ you,”said my boss,“you should call me immediately after you arrive at the airport.”

  A. ask B. advise C. remember D. remind

  3. The boys spent the whole morning _______ possible answers to the question.

  A. discuss B. and discussing

  C. discussing D. and discussed

  4. This village ______ to be the place in which Ernest Hemingway,one of the greatest American writers,wrote this story.

  A. is believing B. is believed

  C. believes D. believe

  5. It's reported that by the end of last month the sale of the company ______ by 10%.

  A. has risen B. had been rising

  C. had risen D. has been rising

  6.-How _________ will you be able to finish the painting?

  -In a couple of hours.

  A. soon B. often

  C. long D. fast

  7. ______ any friends in the city,he felt quite lonely and helpless.

  A. No to have B. No having

  C. Not to have D. Not having

  8. Dr. White was away to the South last month,so he didn't attend the meeting _______ in Beijing.

  A. having held B. to hold

  C. to be held D. held

  9. _______ at his paper over the weekend,Neil didn't finish it.

  A. As he worked hard

  B. Hard as he worked

  C. How he worked hard

  D. How hard he worked

  10.-Are you satisfied with her work,sir?

  -Not at all. It couldn't be any _______.

  A. better B. best

  C. worse D. worst

  11. That was _______ matter that I had no choice but to talk it over with my parents.

  A. a such serious B. a so serious

  C. such serious a D. so serious a

  12. This disease is second only _______ heart attack as a cause of death all over the world.

  A. to B. of

  C. with D. from

  13. The word is new to us. You'd better ______ in the dictionary.

  A. look at it B. look for it

  C. look it up D. look it out

  14. If there is no one _______ him with the preparation,he will have to put off the meeting.

  A. help B. to help

  C. helps D. helped

  15. As soon as she _______ open the letter,Mrs. White will find out what has happened to her husband.

  A. tears B. is tearing

  C. will tear D. has torn

  16. ______ the government argees to give extra money,the theatre will have to be closed next month.

  A. Unless B. If

  C. Since D As

  17. To reduce weight,plastic has taken _______ of iron and steel in making boats.

  A. its place B. place

  C. the place D. a place

  18.-Let me help you with your suitcase.

  -________.

  A. You're very nice

  B. Yes,you're so helpful

  C. No,I can do

  D. It's very kind of you

  19. These three English novels are for you. The rest _______ for the other students in your class.

  A. were B. is

  C. are D. was

  20. You _______ have seen Jane in her office last Friday;she's been out of town for two weeks.

  A. couldn't B. mustn‘t

  C. wouldn't D. shouldn‘t

  21. Henry never said that he was good at maths,_______ he?

  A. was B. did

  C. didn't D. wasn‘t

  22. The little girl showed the policeman the corner _______ she was knocked off her bike.

  A. and B. which

  C. that D. where

  23. The snow was so deep that the climbers could not ________ to the camp.

  A. get over B. get along

  C. get through D. get around

  24. In need of money,Bob had to take ______ job that was offered to him.

  A. whatever B. no matter what

  C. whichever D. no matter which

  25. My friend and I would like to go to the concert,but ________ of us has got a ticket.

  A. both B. none

  C. neither D. all

  参考答案:

  1. A 2. D 3. C 4. B 5. C 6. A 7. D 8. D 9. B 10. C

  11. D 12. A 13. C 14. B 15. A 16. A 17. C 18. D 19. C 20. A

  21. B 22. D 23. C 24. A 25. B


本文章来自:山西成人高考网(http://www.sxcrgkw.cn)